Škroby
Škroby jsou sacharidy složené z tisíců
jednotek glukózy
(monosacharidů) spojených glykosidickými vazbami a dohromady tak tvoří
polysacharidy neboli komplexní sacharidy.
Tento polysacharid je produkován většinou zelenými rostlinami jako zásobní látka pro energii. Je to nejčastější sacharid v lidské stravě a je obsažen ve velkém množství v základních
potravinách, jako jsou hlavně přílohy. Tedy například brambory, rýže, obiloviny (pečivo, těstoviny, ovesné vločky apod.).
Zásobní polysacharid u živočichů
(glykogen) se někdy označuje jako živočišný škrob.
Jsem Karel Šmída, pro přátele
Charlie, a jakožto
osobní trenér a popularizátor kondičního posilování pomáhám lidem
změnit se jednak tělesně směrem ke zdraví a kráse, ale také duševně ke zdravějšímu životnímu stylu a k úpravě svých zakořeněných (zlo)zvyků a stereotypů.
CHCI ZAČÍT POSILOVAT A ZLEPŠIT SE KONDIČNĚ, TĚLESNĚ I DUŠEVNĚ
Chci udržitelně zhubnout
Chci efektivně budovat svaly
Chci tréninkovou lekci
Chci sestavit trénink
Chci výživový plán
Potřebuju konzultaci
MŮJ TRÉNINKOVÝ PŘÍSTUP A FILOSOFIE