ZKUSTE NutritionPro |
|
A | B | C | Č | D | E | F | G | H | CH | I | J |
K | L | M | N | O | P | R | S | Š | T | V | Z |
SLOVNÍK - VÝZNAM POJMU |
Bílkoviny rostlinné
Živočišné bílkoviny jsou při budování svalové hmoty účinnější nežli bílkoviny rostlinné
The Skeletal Muscle Anabolic Response to Plant- versus Animal-Based Protein Consumption
Dietary protein to support anabolism with resistance exercise in young men
Rostlinné bílkoviny mají většinou nevyvážený poměr aminokyselin (neboli aminokyselinové spektrum), kde limitní aminokyselina především u silově zaměřených sportovců způsobuje pro organismus menší využitelnost celé bílkoviny (než u bílkovin živočišných). Vhodnou kombinací a správným množstvím rostlinných bílkovin lze docílit kompletního aminokyselinového spektra, avšak často za cenu horší stravitelnosti.
Bílkoviny rostlinné obsahují především běžné i méně běžné přílohy (např. rýže, brambory, těstoviny, obiloviny a pečivo, luštěniny, bulgur, kuskus atd.) a také ořechy a různá semínka.
Jsem Karel Šmída, pro přátele
Charlie, a jakožto
osobní trenér a popularizátor kondičního posilování pomáhám lidem
změnit se jednak tělesně směrem ke zdraví a kráse, ale také duševně ke zdravějšímu životnímu stylu a k úpravě svých zakořeněných (zlo)zvyků a stereotypů.
STRAVA | CVIČENÍ | REGENERACE | TĚLO |