Bílkoviny plnohodnotné
Jako tzv. plnohodnotné bílkoviny jsou označovány převážně bílkoviny živočišné, které mají kompletní aminokyselinové spektrum v optimálním poměru, jež odpovídá biologickým potřebám lidského těla. Díky vyváženému zastoupení všech esenciálních aminokyselin se plnohodnotné bílkoviny v těle lépe využívají pro růst, opravu a regeneraci tkání.
Plnohodnotné bílkoviny jsou pro člověka většinou dobře a rychle vstřebatelné a stravitelné a pro někoho, kdo chce efektivně budovat svalovou hmotu či sílu jsou více méně stěžejní a nepostradatelné. Vhodné spektrum aminokyselin lze nicméně nakombinovat i z bílkovin neplnohodnotných.
KDO JSEM?
Jsem Karel Šmída, pro přátele Charlie, a jakožto osobní trenér v Praze a popularizátor kondičního posilování pomáhám lidem změnit se jednak tělesně a kondičně směrem ke zdraví a kráse, ale také duševně ke zdravějšímu životnímu stylu a k úpravě svých zakořeněných (zlo)zvyků a nevhodných stereotypů. Více informací naleznete na mé úvodní stránce.
STRAVA(23) | CVIČENÍ(26) | REGENERACE(6) | TĚLO(18) |